Menu

Składniki:

70 dag filetów śledziowych a’la matjas AJEX-POL Sp. z o.o.


30 dag cebuli


2 łyżki octu 10%


12 łyżek musztardy


12 łyżek oleju

Sposób wykonania:

Płaty śledziowe a’la matjas zalać zimną wodą i zostawić w niej na 60 minut. Następnie opłukać i pokroić w ukośne paski. Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w piórka. Polać octem i razem wymieszać (palcami).

Do miski wyłożyć połowę matiasów, posmarować połową musztardy, wyłożyć połowę cebuli i polać połową oleju. Następnie wyłożyć pozostałe matiasy, musztardę, cebulę i olej. Całość delikatnie docisnąć, aby olej zakrył cebulę. Miskę nakryć folią spożywczą lub aluminiową i włożyć do lodówki na 2 dni.

Podane składniki wystarczą na około 6 porcji.

Smacznego.

Nasi główni dostawcy
Nagrody i certyfikaty

Nasze oddziały

Częstochowa

ul. Gazowa 14
42-202 Częstochowa
Tel.: 34 360 80 17
Tel.: 34 360 87 15
Tel.: 34 360 81 68
Tel./fax.: 34 363 83 83
Tel. kom. 504280376
e-mail: handlowy@ajexpol.pl

Ruda Śląska

ul. Magazynowa 50
41-700 Ruda Śląska
Tel.: 32 243 66 65
Tel.: 32 243 64 05
Tel.: 32 243 64 08
Tel./fax.: 32 243 55 00
Tel. kom. 504280383
e-mail: ruda@ajexpol.pl

Kukinka

Kukinka 15
78-111 Ustronie Morskie
Tel.: 94 351 52 58
Tel./fax.: 94 351 52 59
e-mail: kukinka@ajexpol.pl