Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 2-3
Składniki:
1 makrela wędzona
½ średniej cebuli
2-3 jaja gotowane na twardo
2-3 ogórki konserwowe
1 łyżka majonezu
½ łyżki ketchupu
pieprz
natka pietruszki lub koperek
Opcjonalnie możemy dodać również kukurydzę konserwową lub pieczarki konserwowe.
Wykonanie:
Rybę obrać ze skóry, oddzielić od ości i rozdrobnić za pomocą widelca na drobne cząstki.
Ugotowane jaja, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, dodać
majonez, ketchup oraz natkę pietruszki lub koperek, doprawić do smaku i ponownie wymieszać
Sałatka smakuje najlepiej następnego dnia po przygotowaniu w dodatku ze świeżym pieczywem.
Na tak sporządzoną kanapkę świetnie pasują różnego rodzaju kiełki, np. kiełki rzodkiewki, soi.
Nasze oddziały
ul. Gazowa 14
42-202 Częstochowa
Tel.: 34 360 80 17
Tel.: 34 360 87 15
Tel.: 34 360 81 68
Tel./fax.: 34 363 83 83
Tel. kom. 504280376
e-mail: handlowy@ajexpol.pl
ul. Magazynowa 50
41-700 Ruda Śląska
Tel.: 32 243 66 65
Tel.: 32 243 64 05
Tel.: 32 243 64 08
Tel./fax.: 32 243 55 00
Tel. kom. 504280383
e-mail: ruda@ajexpol.pl
Kukinka 15
78-111 Ustronie Morskie
Tel.: 94 351 52 58
Tel./fax.: 94 351 52 59
e-mail: kukinka@ajexpol.pl