Menu

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 2-3

 


Składniki:

 

1 makrela wędzona

½ średniej cebuli

2-3 jaja gotowane na twardo

2-3 ogórki konserwowe

1 łyżka majonezu

½ łyżki ketchupu

pieprz

natka pietruszki lub koperek

 

Opcjonalnie możemy dodać również kukurydzę konserwową lub pieczarki konserwowe.

Wykonanie:

 

Rybę obrać ze skóry, oddzielić od ości i rozdrobnić za pomocą widelca na drobne cząstki.

Ugotowane jaja, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, dodać

majonez, ketchup oraz natkę pietruszki lub koperek, doprawić do smaku i ponownie wymieszać

 

Sałatka smakuje najlepiej następnego dnia po przygotowaniu w dodatku ze świeżym pieczywem.

Na tak sporządzoną kanapkę świetnie pasują różnego rodzaju kiełki, np. kiełki rzodkiewki, soi.

Nasi główni dostawcy
Nagrody i certyfikaty

Nasze oddziały

Częstochowa

ul. Gazowa 14
42-202 Częstochowa
Tel.: 34 360 80 17
Tel.: 34 360 87 15
Tel.: 34 360 81 68
Tel./fax.: 34 363 83 83
Tel. kom. 504280376
e-mail: handlowy@ajexpol.pl

Ruda Śląska

ul. Magazynowa 50
41-700 Ruda Śląska
Tel.: 32 243 66 65
Tel.: 32 243 64 05
Tel.: 32 243 64 08
Tel./fax.: 32 243 55 00
Tel. kom. 504280383
e-mail: ruda@ajexpol.pl

Kukinka

Kukinka 15
78-111 Ustronie Morskie
Tel.: 94 351 52 58
Tel./fax.: 94 351 52 59
e-mail: kukinka@ajexpol.pl